Gratis verzending vanaf €50,- (NL-BE-DU)
Persoonlijk door ons verpakt en verstuurd vanuit onze winkel
Fysieke yogawinkel in Amsterdam
Op werkdagen voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Nederlands
  • Essentiële yoga accessoires kopen? Zo gebruik je ze!

    Yogisha - 06 / Aug / 2024

    Essentiële yoga accessoires kopen? Zo gebruik je ze!

    Er zijn veel yoga-accessoires die je tijdens een yogasessie kunt gebruiken. In deze blog zetten we de meest gebruikte accessoires voor je op een rij.

    Yoga is goed voor zowel lichaam als geest; het betekent letterlijk verbinden. Het maakt je lichaam sterk en soepel en brengt daarnaast mentale rust. Yoga wordt steeds populairder door de vele voordelen dat het met zich meebrengt. Er zijn ontzettend veel yoga props en accessoires die je kunt kopen, maar met een goed aantal basis accessoires kom je al heel ver tijdens jouw yogasessie. Wij zetten de meest gebruikte yoga accessoires, om een goed basis te vormen, voor jou op een rij.


    Yogamatten

    Een yogamat is misschien wel het belangrijkste yoga accessoire. Tijdens het uitvoeren van verschillende houdingen is goede grip essentieel. Een yogamat biedt een zachte ondergrond, waardoor je meer comfort ervaart tijdens de yoga. Door de verbeterde grip heb je meer stabiliteit, waardoor je de oefeningen nog beter kunt uitvoeren. De dempende werking in de yogamat beschermt je gewrichten en is vooral bij intensieve houdingen van belang. Een yogamat is een onmisbaar item, zo ook voor beginners.

     

    Yogablokken

     

    Yogablokken zijn in de meeste gevallen gemaakt van kurk, maar ook foam en hout zie je regelmatig voorbijkomen. Deze blokken zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Ze zijn licht en stevig, en bieden goede ondersteuning tijdens je oefeningen. Yogablokken zijn ideaal wanneer je een verhoging nodig hebt bij bepaalde houdingen.  

    Naast de standaard rechthoekige blokken, die in groot en klein te verkrijgen zijn, zijn er ook platte en wedge varianten. Tijdens houdingen zoals de downward dog en backbends zijn ze ideaal om je polsen te ontlasten. Voor een veilige en comfortabele schouderstand, kun je kiezen voor speciale schouderstandblokken om zo de kans op blessures te verkleinen.

    Yogariemen

     

    Een ander accessoire dat ideaal kan zijn bij jouw yogasessie, is de yogariem. Met de yogariem kun je geleidelijk aan jouw lichaam strekken en zorgt ervoor dat je het forceren van een houding voorkomt en daardoor minder kans hebt op een blessure.

    Je kunt de riem onder je voetzolen of in je knieholtes plaatsen om ondersteuning te bieden tijdens bepaalde houdingen. Bijvoorbeeld bij een zittende vooroverbuiging helpt de riem om gemakkelijker je rug te verlengen, zonder dat er te veel druk komt op je lichaam. Daarnaast kan het bij veel oefeningen bijdragen aan het verbeteren van de balans en het intensiever kunnen stretchen. Voor zowel beginners als ervaren yogi’s is een yogariem onmisbaar.

     

    Meditatiekussens en bolsters

     

    Yoga is in zekere zin een vorm van meditatie waarbij je in beweging bent. Een meditatiekussen kan bij rustigere vormen van yoga goed van pas komen. Een bolster is een langwerpig kussen die populair is in restorative yoga. En bolster biedt nog iets meer stevigheid en hoogte dan een meditatiekussen en is vaak erg zacht. Dit maakt het een perfect kussen om te gebruiken tijdens je yogasessie, omdat het extra ondersteuning en comfort biedt bij verschillende houdingen en stretches. Hierdoor kun je de oefeningen nog beter uitvoeren.

     

    Foam roller

     

    Niet alleen binnen yoga is dit een veelgebruikt accessoire, maar ook binnen andere soorten sporten wordt een foam roller veel gebruikt. Het helpt bij het masseren van de spieren, wat effectief is om blessures te voorkomen en het spier herstel in gang te zetten. Ideaal na een intensieve yogasessie.

     

    Handschoenen en sokken

     

    Niet genoeg grip op je yogamat? Dan zijn handschoenen en yogasokken de perfecte oplossing. De handschoenen hebben vaak halve vingers, zodat je altijd goed contact met de mat houdt. De sokken hebben open tenen, wat je niet alleen helpt om het gevoel met de mat te behouden, maar ook je balans verbetert. Bovendien kun je nog steeds je tenen spreiden.

     

    Dekens

     

    Een ander fijn yoga accessoire is een yogadeken, die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Zo biedt het extra ondersteuning, wat vooral voor beginners erg prettig is bij bepaalde houdingen. Je kunt de deken bijvoorbeeld onder je heupen of knieën leggen ter ondersteuning wanneer deze op de mat rusten, wat net dat beetje extra comfort geeft om de oefening beter uit te kunnen voeren. Daarnaast is een yogadeken ideaal om je lichaam warm te houden tijdens ontspanningsoefeningen zoals savasana of tijdens het mediteren. Al met al is een yogadeken een must tijdens een yogasessie.

    Er zijn natuurlijk nog vele andere yoga accessoires die je kunt gebruiken tijdens jouw yoga ritueel. Denk aan oogkussens en spijkermatten, maar ook wierook en salie om nog meer rust te vinden tijdens yoga. Naast het kopen van yoga accessoires, kan een comfortabele en hippe yoga outfit voor dames en heren niet ontbreken.

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Yogisha 9,5 / 10 - 1557 Reviews @ Kiyoh